MOSTAR

"Jer nas se tiče": Duboko odbacujemo bilo kakve pokušaje spinovanja

Deponija "Uborak": Mještani najavili novo okupljanje. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

18.9.2019

Iz Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ uputili su, kako su naveli, javni demanti gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću na njegove posljednje izjave koje je dao za "Avaz".

Isključivo se i od samog početka, kako su naveli, bave aktuelnom problematikom vezanom za deponiju ''Uborak'' te neefikasnim i nepropisnim odlaganjem otpada.

- Duboko odbacujemo bilo kakve pokušaje spinovanja i povezivanja s bilo kojim drugim protestom ili problemom u našem gradu, a od samog početka smo naglašavali i naglašavamo da osuđujemo bilo kakve pokušaje jeftinog prikupljanja političkih poena na ovom problemu, što će građani znati prepoznati, te pozivamo gradonačelnika i sve nadležne institucije, uistinu krajnje dobronamjerno, da fokus javnosti usmjere na ono što je neophodno - a to je iznalaženje nove lokacije za deponiju i sanacija postojeće, na šta su se obavezali potpisivanjem sporazuma - naveli su iz ove inicijative.

Također, naglasili su da je, nakon što su zadokumentirali te brojne dokaze i argumente koji govore o kršenju zakona, pravnih propisa, odlaganju medicinskog, bolničkog, animalnog i drugog otpada sumnjivog karaktera predočili javnosti, krajnje nekorektno na ovakav način spinovati i pomjerati fokus javnosti sa stvarnih problema na koje su ukazivali i što čine i dalje.

- Ukazivat ćemo isključivo iz jednog cilja i interesa, a to je zdravlje i normalan život i nas i vas, i naših i vaših porodica, susjeda, komšija, prijatelja, poznanika - poručili su iz Inicijative te najavili novo mirno okupljanje građana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.