POZITIVNE PRIČE

Kako je pjevač Mujo osvojio srce Barbare u Njemačkoj

Kad nekoga voliš, kao je Barbaru i ona mene, 50 godina proleti kao tren, kaže Muhamed Spahić Mujo

Veselo društvo. E. Muračević

Piše: E. Muračević / Avaz.ba

18.9.2019

Barbara i Muhamed Spahić sa sinom i snahom - Avaz
Barbara i Muhamed Spahić - Avaz
Uz jelo i piće obilježili 50 godina ljubavi - Avaz
Na veselju bila i harmonika - Avaz
Prisutni zapjevali - Avaz

Kada su Barbari Fiči kolege u jednoj njemačkoj firmi, gdje je radila, predložili da malo krene u noćni život Minhena ni sanjala nije da će u jednom restoranu upoznati životnog saputnika.

Riječ je pjevaču Muhamedu Spahiću Muji za kojim su trčkarale mnoge djevojke.


Planula iskra

Uprkos toj činjenici ona je tada prijateljima poručila:

- Ma kakav Mujo, mogu je sebi naći ljepšeg i boljeg od njega.

Ipak jedne večeri ušla je u restoran gdje je on pjevao te je bila iznenađena kada je Mujo, u sred pjesme koju je izvodio, prišao upravo njoj, pomogao joj da skine jaknu i primakao stolicu da se ugodnije smjesti i uživa u njegovoj pjesmi.

Istog trenutka u njenom srcu planula je neka iskra koja je upalila plamen ljubavi, plamen koji ju je toliko obuzeo da se, nakon te večeri, nastavila viđati sa njim... Ljubav se rasplamsala pa je Barbara sa Mujom uplovila u bračne vode kojima i danas, nakon 50 godina, uspješno plovi.

Njih dvoje su nedavno, sa svojim sinom i snahom, prijateljima i poznanicma, u krugu svog doma u Donjoj Vogošći proslavili zlatni pir - svojih sretnih 50 godina braka. Godine braka su protekle u međusobnoj ljubavi, poštovanju i uvažavanju.

Barbara i Mujo su uz pjesmu i piće evocirali uspomene na početke njihove ljubavi i njihovog zajedničkog života u okviru kojeg su, zajedno obavljali različite poslove vezane za ugostiteljstvo, a kasnije i produkciju „Embex“ u okviru koje su štampali audio i video projekte brojnih estradnh zvijezda... Tako su zarađivali za život.

- Prilikom našeg prvog susreta znao sam da će Barbara postati moja životna saputnica, kaže Muhamed Spahić Mujo i nastavlja:

- Trudio sam se da zadobijem njenu pažnju. Posao mi, obzirom na njene simpatije prema meni, nije bio težak te smo tako i započeli zajednički život koji traje, evo, punih 50 godina. U vremenu iza malo je bilo nesuglasica koje nismo mogli prevazići. Kad nekoga voliš, kao je Barbaru i ona mene, 50 godina proleti kao tren.


Zaiskrila suza

Kada je, uz Edu Pandura i Mirhada Okanovića, na zlatnom piru Muhamed Barbari zapjevao pjesmu „Evo srcu mom radosti“, u njenom oku zaiskrila je suza. Sjećanja su joj odlutala na njihov prvi susret, susret od prije 50 godina kada je on, upravo ovom pjesmom, očarao njeno srce i u njemu zapalio plamen ljubavi, plamen koji i danas uspješno plamti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.