LIVNO Ugledni stomatolog krajem godine ide u penziju

Doktoru Jerlagiću djeca idu s pjesmom

Djece je, nažalost, sve manje, ali je naše da vodimo brigu o njima, rekao doktor Jerlagić

Piše: A. Kamber

Cijeli radni vijek proveo u DZ Livno

Foto: A. Kamber


Doktor Alija Jerlagić, specijalista dječije stomatologije, cijeli radni vijek proveo je u dječijoj stomatološkoj ordinaciji Doma zdravlja Livno brinući se o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni mališana.

Ispravno pranje

 Ovogodišnji ciklus obuke predškolske djece i prvačića o oralnom zdravlju i oralnoj higijeni završen je jučer.

I ove godine Jerlagić je na modelu vilice praktično djecu uvježbavao ispravnom pranju zuba, a održao je i predavanja o značaju oralnog zdravlja i zdrave prehrane za zube i zdravlje u cjelini.

  • Ovogodišnji ciklus obuke za predškolsku djecu i prvačiće završen jučer

    Ovogodišnji ciklus obuke za predškolsku djecu i prvačiće završen jučer

    Foto: A. Kamber


Bez naknade

 Nažalost, iz godine u godinu djece je u školama i vrtićima, pa i u ordinaciji, sve manje, ali naše je da vodimo brigu o njima bez obzira na brojnost. Ove godine predškolske je djece 170, a osnovaca 160. Svi su obuhvaćeni obukom i dobili su poklone sponzora - kazao je Jerlagić.

Godinama radi s livanjskim mališanima, kako u odgojno-obrazovnim ustanovama tako i u njegovoj ordinaciji. Djeca mu dolaze bez straha, jer ih na obuci pripremi da se ne plaše zubara. Zbog toga mnogi roditelji kažu da djeca s pjesmom idu na pregled, što je prava rijetkost.

Krajem godine Jerlagić ide u zasluženu penziju. Stanovnici Livna znaju da će se teško naći adekvatna zamjena, jer doktor radi bez naknade i sa mnogo ljubavi vodi brigu o zdravlju djece

Susreti s građanima

U okviru obuke Jerlagić je angažirao i livanjske srednjoškolce farmaceutskog smjera, s kojima je na gradskom trgu promovirao Evropski dan oralnog zdravlja. Razgovarali su s građanima i dijelili prospekte.

NA VRH

Komentari