MOSTAR Nakon demonstrativnog napuštanja sastanka troje poslanika

Bešlić: Nije gradonačelnik ekspert za okoliš, imao sam iskren cilj

Želio sam da to bude jedan konstruktivan sastanak, kao priprema za sjednicu Federalnog parlamenta

M. Sm. / Avaz.ba
23.09.2019 13:20

Bešlić i Žuljević

Foto: Arhiv

Sastanak u Gradskoj vijećnici u Mostaru, koji je u petak u poslijepodnevnim satima o temi pomoći u rješavanju problema vezanih za JP „Deponija“ sazvao Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, obilježilo je demonstrativno napuštanje Anera Žuljevića, Lane Prlić i Ahmeda Džubura, poslanika u Federalnom parlamentu. 

Njih troje su, kako je to na svom Facebook profilu naveo Žuljević, „zbog nedolaska Bešlića u znak protesta napustili sastanak, na kojem se gradonačelnik nije imao hrabrosti argumentirano suočiti s vlastitim lažima“.

Bešlić je na sastanak, koji je trebao biti svojevrsna priprema za sutrašnju sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, na čijem će se dnevnom redu naći rasprava o deponiji „Uborak“ u Mostaru, pozvao sve poslanike oba doma Federalnog parlamenta, kako nam je to potvrdio.

- Nisam samo pozvao zastupnike iz Mostara već i iz drugih mjesta u Hercegovini da bismo sa stručnjacima s Univerziteta „Džemal Bijedić“ i Sveučilišta, kao i drugim te šefovima nadležnih službi i direktorom „Deponije“ razgovarali o toj temi i upoznali se sa stvarnim stanjem. To je bio moj cilj i uistinu sam želio da to bude jedan konstruktivan sastanak, kao priprema za sjednicu Federalnog parlamenta. Nažalost, pojavio se, eto, problem mog nepojavljivanja, što opet vodi u sferu politikantstva, jer nije gradonačelnik ekspert za okoliš - komentirao je Bešlić ovu situaciju koja je izazvala brojne reakcije u javnosti.

S druge strane, Žuljević nam je kazao da je bilo jako neozbiljno od gradonačelnika sazvati sastanak na koji se nije pojavio.

- Niko od nas nije imao namjeru stvarati dodatne konflikte, već da nađemo zajedničko rješenje, budući da imamo vrlo ozbiljne probleme s deponijom - kazao je Žuljević.

Poziv za sastanak su uz ovo troje poslanika dobili Stanko Musa, Goran Opsenica, Ivan Boban, Alisa Hajdarović, Damir Džeba, Marija Iličić, Tomislav Mandić, Tomislav Martinović, Zora Dujmović i Vesna Saradžić.

Komentari

NA VRH