SARAJEVO O aktuelnoj situaciji

Bevanda - Delegacija EBRD-a: Nastaviti dobru saradnju, prioritet formiranje vlasti

Od općih izbora prošlo skoro godinu te je to razlog što neki kreditni ugovori nisu ratificirani niti su procedure dovedene do kraja nakon potpisivanja ugovora

Fena
24.09.2019 16:34

Sa sastanka

Foto: MFBiH

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Suzanom Hargitaj (Zsuzsanna Hargitai), te novoimenovanu direkotricu EBRD-a za BiH Manuelu Masel (Nassel) i njenog prethodnika Jana Brauna (Ian Brown).

Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao podršku u njenom budućem radu te je izrazio zahvalnost Braunu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH.

Sagovornici su se usglasili da je uspješno realizirano mnogo projekata EBRD-a u BiH, posebno u oblasti cestovne infrastrukture te da su u pripremi i projekti za javni prijevoz u Sarajevu te nove dionice autoceste.

Na sastanku je konstatirano da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH iako je od općih izbora prošlo skoro godinu te je to razlog što neki kreditni ugovori nisu ratificirani niti su procedure dovedene do kraja nakon potpisivanja ugovora.

Bevanda je naglasio da Ministarstvo finansija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana te da saradnja sa EBRD-om ide svojim tokom i da očekuje i nove projekte u budućnosti, saopćeno je iz Ministarstva finansija BiH.

Komentari

NA VRH