BANJA LUKA

Branislav Borenović ponovo izabran za predsjednika PDP-a

Bosna i Hercegovina je srpska koliko hrvatska, bošnjačka i ostalih I hoćemo da se pitamo u njoj, poručio je

Borenović i Ivanić. Arhiv

Srna

28.9.2019

Branislav Borenović, sadašnji predsjednik PDP-a, ponovo je izabran na ovu funkciju na saboru ove stranke u Banjoj Luci.

On se zahvalio na prilici da i u naredne četiri godine vodi PDP i da zajedno sa saradnicima nastavi jedan savremeni, demokratski proces izgradnje političke stranke na principima odgovornosti, transparentnosti i otvaranja prema novim idejama i novim ljudima.

Obećao je da će PDP u naredne četiri godine učiniti sve što je  moguće kako bi postao pokretač političkih, ekonomskih i vrijednosnih promjena u Republici Srpskoj i BiH. 

Poručio je da je budućnost RS  u Evropi.

- Snažno afirmisati oba svoja identiteta na koja smo ponosni: srpski i evropski, uz puno poštovanje i afirmaciju i svih drugih identiteta naroda i građana koji žive u RS i koji je poštuju kao jednu uređenu i otvorenu zajednicu - rekao je Borenović.

Predsjednik PDP-a istakao je da će istrajavati na dejtonski uređenoj, visoko decentralizovanoj i sekularnoj BiH u kojoj RS tačno zna šta hoće.

- Bosna i Hercegovina je srpska koliko hrvatska, bošnjačka i ostalih. I hoćemo da se pitamo u njoj - rekao je Borenović. 

Samo na bazi takvih dogovora PDP će u budućnosti da bude dio vlasti, nikad i nikako na bazi raspodjele plijena i politikantskih igara. 

- Na ovom putu će trebati mnogo hrabrosti i jasnih odluka sa jednim ciljem da ovo bude slobodna, pravedna zemlja jednakih mogućnosti. Hoćemo evropske plate, penzije, kvalitet života, hoćemo institucije oslobođene političko-tajkunskih stega, hoćemo narodne institucije koje rade po zakonima i ljudskim standardima. Promijenimo svakodnevnu nesigurnost, nestabilnost, ugroženost, strepnju, strahove, apatiju u prijeko potrebno prijateljstvo, saradnju, progres, poštovanje, osmijeh i sreću - kazao je Borenović.

Poručio je da je "Posao, dostojanstvo, pravda", slogan koji oslikava PDP.

Na Saboru je usvojena politička deklaraciju za period 2019.-2039. godine koja, kako su rekli, predstavlja snažan odgovor na političke procese u BiH, aludirajući na Deklaraciju SDA na koju su se dobrano obrušili, ali i nedavno predstavljen prijedlog ustavnih promjena Saše Magazinovića poznatiji kao Aprilski paket.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.