SAOPĆENJE

Borenović: Podrška institucionalnom djelovanju u okvirima Dejtona

Na trodnevnoj konferenciji učestvuje 12.000 delegata te gosti iz 30 zemalja

Branislav Borenović. Avaz

Srna

2.10.2019

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da zvaničnici Konzervativne stranke Velike Britanije podržavaju oblike političke saradnje koji garantiraju dugoročnu stabilnost, napredak i odgovorno institucionalno djelovanje u okvirima dejtonskog ustavnog uređenja u BiH. 

Borenović, koji u Mančesteru prisustvuje konferenciji Konzervativne stranke Velike Britanije, rekao je da su svi sagovornici, iako je glavna tema ovog skupa pitanje Brexita i načina britanskog izlaska iz EU, jasno istaknuli da će Britanija nastaviti da podržava ekonomsku saradnju i proces pune demokratizacije i vladavine prava u BiH i zemljama Zapadnog Balkana.

Dodao je da je Velika Britanija, bez obzira na izazove Brexita, spremna da kroz svoje prisustvo i dalje intenzivno podstiče regionalnu saradnju, navodi se u saopćenju PDP-a. Borenović je rekao kako je ova konferencija još jedan od pokazatelja dobrih odnosa PDP-a i Konzervativne stranke.  

Na trodnevnoj konferenciji učestvuje 12.000 delegata te gosti iz 30 zemalja.  

Borenović se, osim sa zvaničnicima iz Konzervativne stranke, sastao i s drugima koji su zainteresirani za političku situaciju u Republici Srpskoj i BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.