SARAJEVO Završen projekt Općine Centar

Obnovljeno igralište kultnog Metalca

Postavljeni koševi su prenosivi zbog održavanja Sarajevo Film Festivala, rekao Moratić

A. J. / Avaz.ba
03.10.2019 16:32

S otvorenja terena za basket

Foto: Općina Centar

U prisustvu velikog broja učenika i nastavnika, a u okviru projekta „Jesi li za basket“, koji realizira istoimeno udruženje u saradnji s Općinom Centar, danas je na sportskom igralištu Metalac u Gimnazijskoj ulici pored Prve gimnazije otvoren obnovljeni teren za basket.

U ime Općine Centar, koja je finansirala obnovu terena, prisustvovali su načelnik Nedžad Ajnadžić, pomoćnica za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić te vijećnik Hamdija Hasanović, a u ime Udruženja „Jesi li za basket“ predsjednik Zlatko Moratić i član Samir Avdić.

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar čini sve napore kako bi za što kraće vrijeme sve sportske plohe stavila u funkciju.

Moratić je još jednom zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prepoznali značaj ovog projekta i podržali obnovu košarkaških igrališta.

- Konačno je došao na red i Metalac, kultni košarkaški teren na kojem su stasavali naši uspješni košarkaši. Osim košarkaškog, obnovili smo odbojkaški i rukometni teren, kao i teren za mali fudbal, koje mogu koristiti svi građani, a svakako i učenici Prve gimnazije. Postavljeni koševi su prenosivi zbog održavanja Sarajevo Film Festivala - istakao je Moratić.

Komentari

NA VRH