NA LICU MJESTA

Učitelji proslavili svoj dan, a učenici slobodni

Budimo zadovoljni ako u svoje učenike posijemo ono što je dobro i korisno pa makar plodove toga morali čekati i godinama, rekla je Fahreta Brašnjić, resorna ministrica

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

4.10.2019

Najbolji među najboljima - Avaz
Održan prigodan govor - Avaz
Aplauz za najuspješnije - Avaz
Ispunjena sala - Avaz
Neki od nagrađenih - Avaz
+1

Učenici u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona danas nisu bili u učionicama, jer su prosvjetni radnici obilježavali 5. oktobar, Svjetski dan učitelja.  

Ministarstvo obrazovanja i nauke, kao i svake godine, u Bosanskom kulturnom centru TK priredilo je svečanu akademiju na kojoj su nastavnicima osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova, kao i uposlenicima Pedagoškog zavoda uručene nagrade i priznanja za životno djelo.

Fahreta Brašnjić, resorna ministrica, čestitala je ovom prilikom svim prosvjetnim radnicima Dan učitelja, a najzaslužnijim nastavnicima uručila je nagrade i priznanja.

- Zahtjevi koji se danas postavljaju pred učitelje, nastavnike i direktore škola, zaista su veliki i potrebno je mnogo entuzijazma i ljubavi za taj rad kako bi se što uspješnije obavljao taj plemeniti i odgovorni poziv. Ipak, nemojte žaliti za uloženim trudom ako njegove plodove ne vidite odmah. Budimo zadovoljni ako u svoje učenike posijemo ono što je dobro i korisno pa makar plodove toga morali čekati i godinama - rekla je ministrica Brašnjić.

Premijer TK Denijal Tulumović ukazao je na plemenitost nastavničkog znanja.

- Upravo su učitelji prve osobe koje kod djece imaju značajniju ulogu i od roditelja. Oni im usađuju model ponašanja, kojeg će se svjesno, ali i nesvjesno, pridržavati cijelog svog života. Ma koliko nekad bili i frustrirani i ljuti, imajmo na umu da nas djeca posmatraju i nemojmo odustati od njih - istaknuo je premijer Tulumović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.