MOSTAR

Špago: Ispravljena nepravda prema Hercegovini

Moći ćemo odgovoriti političkim izazovima u BiH, kaže novi predsjednik

Špago: Na čelu Glavnog odbora. Avaz

Piše: M.Sm. / Avaz.ba

6.10.2019

Nakon što je u subotu konstituiran Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) u novom sazivu, potvrđene su i informacije "Avaza" o tome da će Hercegovina dobiti poziciju predsjednika ovog tijela.  

Tako je na čelo Glavnog odbora, inače, najvišeg organa SDA između dva Kongresa imenovan Šerif Špago. Podsjetimo, Špago koji je na Sedmom kogresu SDA bio kandidat za potpredsjednika nije dobio dovoljnu podršku, što je među većinom hercegovačkih SDA-ovaca izazvalo burne reakcije. Jer, time je Hercegovina, praktično, po prvi put ostala bez osobe u vrhu SDA, nakon čega je uslijedila reakcija stranačke centrale.

U izjavi za "Avaz" Špago je jučer kazao kako je bitno napomenuti da je kroz izbor predsjednika i potpredsjednika Glavnog odbora te članove Predsjedništva SDA zadovoljen i statutarni kriterij o teritorijalnoj zastupljenosti u centralnim organima stranke.

- U Glavnom odboru je puno novih ljudi koji će uz iskustvo starijih i iskusnijih kadrova i pod vodstvom predsjednika Izetbegovića moći odgovoriti političkim izazovima u BiH.

Bitno je napomenuti da se odluke u SDA donose na transparentan način kroz organe Stranke. Posebno treba istaći da odluke koje se odnose na statuse i pitanja od interesa pojedinih mjesta i regija u SDA donose uz prijedloge i uključenost organa SDA sa tog prostora-kazao nam je Špago.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.