BOSANSKA GRADIŠKA

Svečano obilježili 25 godina rada

Ovo udruženje realiziralo je više međunarodnih projekata u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici

Članice Udruženja na svečanosti. Avaz

Piše: B. G.

7.10.2019

Dokumentarnom izložbom i svečanom akademijom u Bosanskoj Gradišci obilježeno je 25 godina rada Udruženja “Žena i porodica”. Desanka Rađević, osnivač i predsjednica Udruženja, kaže da je na ideju došla kako bi se izborila za što veća prava žene i porodice u našem društvu.

Dok je vodila Udruženje bila je poslanica na državnom i republičkom nivou. To joj je, kako kaže, bilo od velike pomoći za uspješan rad Udruženja.

- Pomogli su mi mnogi, od tadašnjeg načelnika općine Nikole Kragulja do Irene Hadžiabdić i Ismete Krvavac. Irena i Ismeta su me snažno podržale u mojim nastojanjima da žene budu ravnopravne i u političkom životu - rekla je Rađević.

Ovo udruženje realiziralo je više međunarodnih projekata u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici, ravnopravnosti žene i, uopće, boljim životom.

Na svečanoj akademiji nastupili su glumci Narodnog pozorišta RS iz Banje Luke, ženska pjevačka grupa “Biser”, pjesnikinja Ljiljana Vujić- Tomljanović i drugi.

Udruženje “Žena i porodica” i danas realizira nekoliko projekata i razvija saradnju sa sličnim udruženjima iz regiona te sa međunarodnim organizacijama koje podržavaju njihov rad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.