REAKCIJE

Tahirović: Kavazović je reis kakvog treba Islamska zajednica BiH

Ona dodaje da javnost mora znati da je ovo izbor za vjerskog poglavara, a ne natjecanje u obećanjima

Tahirović: Značajan izbor. Arhiv

Avaz.ba / Vijesti.ba

10.10.2019

Glavna i odgovorna urednica ''Preporoda'' Senada Tahirović kazala je za Vijesti.ba kako je aktuelni reisu-l-ulema Husein Kavazović u proteklom periodu opravdao povjerenje koje je dobio na prethodnim izborima u Islamskoj zajednici.

- Izbor reisu-l-uleme koji će u narednih sedam godina voditi IZ u BiH muslimanima je veoma značajan događaj jer se ne bira samo osoba nego i program budućeg rada Zajednice - kaže Tahirovic uoči predstojećih izbora.

Ona dodaje da javnost mora znati da je ovo izbor za vjerskog poglavara, a ne natjecanje u obećanjima.

- Godine 2012. izborno tijelo je dalo povjerenje sadašnjem reisu-l-ulemi Kavazoviću i njegovom reformskom programu, tada nazvanom program kontinuiteta i noviteta. Danas, nakon sedam godina, vrlo jasno se može utvrditi da je on to povjerenje opravdao - smatra ona.

Tahirović ističe da je zato za sve nas važno da odabrani program rada bude jasan, ostvariv i mjerljiv, te da ga provodi dosljedna, odgovorna i pouzdana osoba.

- Stoga je velika odgovornost na izbornom tijelu koje će svojim glasom odlučivati o tome jer će tako svima nama odrediti daljnji pravac u funkcioniranju IZ u BiH, ali i percepciji onoga što mi jesmo i želimo biti kao njeni članovi ili pripadnici - zaključila je Senada Tahirović, glavna i odgovorna urednica IIN ''Preporod'', u razgovoru za Vijesti.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.