SUSRETI

Izetbegović - delegacija Udruženja "Bosna-Sandžak": Sačuvati bosanski jezik u Turskoj

Izetbegović podržao aktivnosti Udruženja "Bosna-Sandžak", naglasivši važnu ulogu koju je ono odigralo u zbrinjavanju bošnjačkih izbjeglica

S današnjeg sastanka. Pres-služba SDA

Fena

15.10.2019

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je danas predstavnike Udruženja "Bosna-Sandžak", koje okuplja bošnjačku dijasporu u Turskoj. 

Razgovaralo se o aktivnostima tog udruženja na očuvanju i promociji nacionalnog identiteta i tradicije Bošnjaka u Turskoj, s naglaskom na zaštitu bosanskog jezika i kulturne tradicije kod Bošnjaka u Turskoj.

Naglašeno je da je velika bošnjačka zajednica snažna poveznica između Bosne i Hercegovine i Turske, koja daje snažnu perspektivu za daljnje jačanje odnosa.

Izetbegović je podržao aktivnosti Udruženja, naglasivši važnu ulogu koju je ono odigralo u zbrinjavanju bošnjačkih izbjeglica u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i u zaštiti kulturnog i nacionalnog identiteta kod Bošnjaka u Turskoj.

Predstavnici Udruženja pozvali su Izetbegovića na ceremoniju u Istanbulu povodom obilježavanja 30. godišnjice osnivanja, saopćeno je iz SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.