BIHAMK Stanje na putevima

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i dolinama rijeka

Moguć sitniji odron zemlje ili kamenja

A. P. / Avaz.ba

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja

Foto: Ilustracija


Vozačima se savjetuje opreznija vožnja zbog jutarnje magle koja smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i dolinama rijeka. 

Skreće se pažnja i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu. Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever - Lepenica, na lokalitetima Ban Brdo i Treševine, gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u pretjecajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od dva kilometra. 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.  

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Više o temi BIHAMK

STANJE NA CESTAMA
Vidljivost smanjena zbog jutarnje magle

Više o:

BIHAMK Ceste Vozači
NA VRH

Podijeli članak na