REAKCIJE Nakon izjave lidera SDA

Radmanović: Stav Bakira Izetbegovića da entitet ne može komandovati državom je jedna vrsta ucjene

Iz Republike Srpske niko nije postavljao nikakve uvjete za formiranje vlasti

Srna
16.10.2019 13:28

Nebojša Radmanović

Foto: Avaz

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović ocijenio je danas kao jednu vrstu ucjene stav lidera SDA Bakira Izetbegovića da entitet ne može komandovati državom.

- BiH je zemlja koja ima Ustav i često Izetbegović ne poštuje taj ustav, a poziva druge da ih disciplinuje - rekao je Radmanović novinarima u Beogradu, gdje zajedno sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Nikolom Špirićem učestvuje na zasjedanju Skupštine Interparlamentarne unije.

Radmanović je istakao da se ne može na taj način razgovarati o formiranju vlasti, jer je to jedna vrsta ucjene.

On je naveo da iz Republike Srpske niko nije postavljao nikakve uvjete za formiranje vlasti, osim da se to uradi u skladu s izbornom voljom građana.

- I danas ostajemo kod toga, nemamo uvjeta. Spremni smo sutra da konstituiramo vlast bez ikakvih uvjeta, oslanjajući se na ono ko je koliko glasova dobio u svom narodu - rekao je Radmanović.

Izetbegović je ranije danas izjavio da će stvari u BiH biti status quo sve dok SNSD ne odluči prihvatiti da entitet ne može komandovati državi te da se ne može načeti ili rasturiti ustavnopravni konstrukt BiH.

Komentari

NA VRH