REAKCIJA

Stojnić demantira da ima veze s kriminalom i najavljuje tužbe protiv medija

MMA borac se nada sučeljavanju s novinarom pred kamerama

Stojnić demnatirao Žurnal. Avaz

Avaz.ba

24.10.2019

MMA borac Denis Stojnić demantirao je tekst objavljen na portalu Žurnal.info. U tekstu Žurnala pod naslovom "Mirza Gačanin prijeti novinaru Žurnala: Potraživat će ga po kanalima!navedeno je kako je redakciji tog portala snimak proslijedio "Denis Stojnić, koji je, prema policijskim informacijama, jedan od članova ovog narkokartela".

Demantij Stojnića prenosimo u cijelosti:

- Srdačno pozdravljam sve medijske kuće, koje su itekako pratile moju sportsku karijeru, moje pobjede, a i poraze koje sam imao u UFC s najjačim ljudima svijeta, kao što je Cain Velasquez, bivši prvak UFC-a. Što se tiče pokušaja blaćenja mog imena i stavljanje u kontekst s nekim kartelima, tražim od tog nadobudnog novinara da iznese sve u javnost koji mene dovode s tim kartelom i bilo šta što ima veze s tim. 

Stojnić podnio prijavu protiv Avdića. Avaz

Neću reći da je taj novinar glup, ali nije baš nešto naročito pametan, jer da je barem malo pametan, iznosio bi fakte i dokaze prije nego što neku glupost iznese bez dokaznog materijala. Mene ko i malo poznaje, zna dobro moj stav o tim stvarima i da sam protivnik tih kriminalnih radnji koje imaju veze sa narkoticima i slično. O meni se može svašta pisati i lagati, ali ovakve stvari ne dozvoljavam, jer nikada se nisam bavio radnjom narkotika, prostitucijom ili sličnim stvarima, jer to ne dozvoljava mom kodeks ponašanju, koji sam od oca naslijedio. 

U proteklim godinama je moja porodica bila izložena vrlo ružnom ataku i blaćenju našeg imena. U mojoj tužbi sve piše i zamolio bih medije da oba teksta moje tužbe stave i da javnost upoznaju njihov sadržaj. Vjerujem u tužilastvo i sud i nadam se da će počinitelja ovog teksta pozvati u tužilaštvo i da se izjasni povodom ovoga što je pokušano, ali ne uspjelo oblatiti moje ime. Nedavno me je kontaktirala jedna televizijska kuća, koju izuzetno cijenim i pozvali me da budem gost, gdje će prekoputa mene biti taj ne baš školovani i mnogo nadobudni novinar. Ako je i on prihvatio poziv, bit će mi drago da ga u emisiji raskrinkam i da se narod uvjeri da se radi o jednom pokušaju novinara koji sebi pokušava da diže cijenu, naravno ako ga nije strah dijalog da vodi sa mnom, a da li ga je strah, to ćemo saznati.

Nadam se također da će za neistine koje je pisao biti sankconisan od novinarskog udruženja i, naravno, Suda - naveo je Stojnić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.