OMLADINSKI NOGOMET

Svečana večera za sarajevske mališane u Beču

Poslije značajnih ulaganja u bh. privredu, logičan nastavak je da ulažemo u sport, jer je sport najbolji ambasador Bosne i Hercegovine, kaže Bekić

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

31.10.2019

Članovi FK Dobrinja posjetili Austriju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Svečanu večeru u čast djece iz FK Dobrinja koji se nalaze u posjeti Austriji, u restoranu "Galaxie" u Beču upriličili su ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić i utjecajni bh. privrednici, na čelu s Huremom Avdićem, koji je organizirao ovaj projekt.

Dodijeljene su zahvalnice kluba, a prisutnima se, između ostalih, obratio i Tomas Zohbauer (Thomas Zochbauer), direktor kluba Sent Polten. On je najavio buduću saradnju ova dva kluba rekavši da je oduševljen energijom i entuzijazmom koje je vidio kod članova sarajevskog kolektiva.

Ambasador je pohvalio igru djece iz oba kluba koji su igrali prijateljske mečeve i izrazio zadovoljstvo zbog načina promocije FK Dobrinja i, ujedno, i Sarajeva i BiH.

- Podrška sportu i sportskim aktivnostima mladih imperativ je u društveno-odgovornom poslovanju "Adriatic grupe". Poslije značajnih ulaganja u bh. privredu, logičan nastavak je da ulažemo u sport, jer je sport najbolji ambasador Bosne i Hercegovine. Uz sport, planiramo našu podršku proširiti i na druge, za zajednicu korisne oblasti, kao što su kultura, umjetnost, obrazovanje.. - istaknuo je Amir Bekić, direktor "Adriatic grupe", koji je pomogao u realizaciji ovog projekta.

Inače, mladi fudbaleri iz Sarajeva tokom posjete Austriji imali su priliku upoznati se i s načinom rada kluba Sent Polten, koji nastupa u najjačoj austrijskoj ligi. Trenirali su i s austrijskim trenerima, a odigrali su i dvije utakmice protiv vršnjaka iz ovog kluba. Sarajevski dječaci upisali su u ovim susretima pobjedu (2:0) i poraz (4:2) . 

Alen Nogo, predsjednik FK Dobrinja, predsjednik Skupštine kluba Samel Delić i trener Amir Kahriman posebno su zahvalili Avdiću, predstavniku uspješnih bosanskih poduzetnika u Austriji, "Adriatic grupi", koji su pomogli u vezi s dolaskom i boravkom mališana iz Sarajeva, te Ambasadi BiH u Austriji i ambasadoru Kemalu Kozariću.

Članove FK Dobrinja, osim ambasadora, ugostio je i gradonačelnik Sent Poltena Matijas Štadler (Matthias Stadler), a dječaci su tokom četverodnevne posjete Austriji obišli i znamenitosti Sent Poltena, Beča i Graca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.