HUMANITARNE AKCIJE

Počeo bazar za Afana, bogata ponuda, cijena od srca

Bazar će trajati do 22 sata u Suša centru Visoko

Bazar organizirali prijatelji Afanove majke. Facebook

Piše: M. R. S. / Avaz.ba

3.11.2019

Afan: Od rođenja ima brojne probleme - Avaz
Cijena "od srca" - Avaz
Bazar će biti otvoren do 22 sata - Avaz
Sav novac ide za Afanove vježbe - Avaz
U ponudi i brojne poslastice - Avaz
+1

U Suša centru Visoko počeo je humanitarni bazar za šestogodišnjeg Afana Selimovića, koji se od rođenja susreo s nizom zdravstvenih problema i treba pomoć dobrih ljudi.

Bazar su organizirali prijatelji Afanove majke Edine, a uključile su se građanke Visokog, koje su pripremile bogatu i kvalitetnu ponudu nakita, poslastica, kozmetike...

U planu je i dječji program koji obuhvata dolazak maskota omiljenih crtanih likova, face painting, paketiće.

Sav novac koji bude prikupljen namijenjen je za plaćanje Afanovih vježbi u banji u Fojnici te se građani pozivaju da barem posjete bazar.

- Odziv je dobar za sada. Sva sam pogubljena od uzbuđenja. Ništa na bazaru nema cijenu, koliko ko da od srca – rekla nam je Afanova majka.

Bazar je počeo jutros, a bit će otvoren do 22 sata.

Afanu su, nakon uspješne operacije nogu u Zagrebu, koja mu je omogućila da prvi put osjeti tlo pod nogama i da sjedi, sada su neophodne vježbe da operacija ne bi bila uzaludna.

No, sve to košta, sedmično oko 150 KM, koje Afanova majka nema.

Afan je rođen u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri mjeseca. Dobio je četvrti stepen krvarenja mozga te je operiran. Preživio je moždani udar i desna strana mu se oduzela. Dijagnosticirani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza.

Ovom dječaku može se pomoći i uplatom na transakcijski račun na njegovo ime u Raiffeisen banci broj 1610000000000011, partija 09001387654.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.