OBILJEŽAVANJA

25. godišnjica oslobođenja Kupresa

Misu predvodio monsinjor Tomo Vukšić

Visoka delegacija HNS-a na obilježavanju. Fena

Piše: A. K. / Avaz.ba

3.11.2019

Prigodnim programom i svečanom akademijom danas je obilježena 25. godišnjica oslobođenja Kupresa. Položeni su vijenci na spomen-obilježja poginulim pripadnicima HV i HVO-a, a potom je uslijedila misa u gradskoj crkvi koju je predvodio mos. Tomo Vukšić, vojni ordinarij u BiH. Ukupno slavlje upotpunila je klapa HRM "Sveti Juraj".

– Najbolje oružje za izgradnju slobode koju su nam branitelji ostavili danas su: brojna radna mjesta, nova poduzeća, prestanak rada na crno i gaženja radnika, poštene plaće, prestanak korupcije, etika i moral u prosvjeti u zdravstvu, briga za opće dobro, politika u službi čovjeka, zaštita majki, pune kolijevke, sretna obitelj… - kazao je mons. Vukšić.

Obilježavanju je prisustvoavala je i visoka delegacija Hrvatskog narodnog sabora koje je predvodio Dragan Čović, predsjednik HNS-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Operacija Cincar bila je prva zajednička operacija HVO-a i Armije RBiH nakon potpisivanja Vašingtonskog sporazuma u proljeće 1994.godine. Ovom operacijom oslobođen je veći dio Kupreške visoravni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.