PRESUDA Iznio brojne neistine i uvrede

Stevandić: Sud utvrdio da je Mektić iznosio neistine

Nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira

Piše: Srna

Nenad Stevandić

Foto: Avaz


Predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić izjavio je da je Osnovni sud u Banjoj Luci donio presudu kojom je utvrđeno da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić bez ikakvih dokaza i činjenica zasnovanih na odlukama nadležnih institucija iznosio brojne neistine i uvrede na njegov račun.

Stevandić je dodao da je presuda donesena nakon glavne rasprave kojoj su prethodila višestruka odgađanja i odugovlačenja postupka od Mektića, saopćeno je iz Ujedinjene Srpske.

- Moja porodica, ja, prijatelji, saradnici, institucija u kojoj radim i politička organizacija kojoj pripadam pretrpjeli smo i još osjećamo posljedice diskreditacije i targetiranja koje su proizvele ovako plasirane laži, klevete i uvrede - naveo je Stevandić.

On je izrazio nadu da će ova presuda u budućnosti doprinijeti korektnijoj komunikaciji među suprotstavljenim stranama u javnosti i dovesti do izbjegavanja uvreda i svjesno plasiranih laži s ciljem da se bilo ko diskreditira ili ponizi.

- U suprotnom, važno je da se zna da nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira i integriteta bilo koje osobe koja se nađe na meti svjesno plasiranih laži, kleveta i uvreda - zaključio je Stevandić.

NA VRH

Komentari