BANJA LUKA

Mektić i Stevandić na sudu: Optužbe vezane za 1992. godinu

Niko ne može da naziva nekog ubicom, lopovom i najpogrdnijim imenima, a da za to ne bude kažnjen, poručio je Stevandić

Nenad Stevandić, Dragan Mektić. Avaz

I. K. / Avaz.ba

28.9.2019

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci na trećem ročištu prvi put susreli su se Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, i Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, inače kadar SDS-a. 

Stevandić je, podsjetit ćemo, državnog ministra tužio zbog klevete. Mektić je nakon završenog ročišta, prenosi ATV, izbjegao novinarske ekipe, iako se na Twitteru požalio da mu nedostaje publiciteta. 

- Šta se to dešava u RTRS-u i ATV-u, evo već četiri-pet dana me ne krpe? Navikao pa mi sad neobično. Dajte bilo šta -  napisao je Mektić na Twitteru. 

Istovremeno, Stevandić se požalio na ministrov stil, koji je, kako je kazao, na suđenje došao neugledno obučen, i to s novim advokatom iz Federacije, koji čak, ističe Stevandić, nije mogao punim imenom izgovoriti Republika Srpska.

- Kao i sve što radi, neozbiljno neodgovorno, veoma ružno, u patikama bez ikakvog poštovanja i argumenata potvrdio sve ono što smo mi, da kažem, tvrdili u našoj tužbi. I nadam se da će Sud raditi po zakonu. Kako nalažu zakoni i po Božijem i po moralnom i da mi više nećemo morati da trpimo posljedice targetiranja i brinuti za sigurnost svoje porodice jer nas je Mektić oklevetao i nazivao raznim pogrdnim imenima - izjavio je Stevandić.

Inače, Nenad Stevandić tužio je Dragana Mektića zbog, kako je kazao, neistinitih tvrdnji o njegovoj umiješanosti u ubistvo inspektora Miodraga Šušnice 1992. godine. Zbog tih tvrdnji, kaže Stevandić, njegova porodica bila je izložena prijetnjama na društvenim mrežama.




 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.