BIH

Zbog pravosnažnih presuda u korist Radončića, knjižare neće da riskiraju s prodajom Cibrinog i SDA-ovog pamfleta protiv lidera SBB-a

Da sve bude degutantnije, zloupotrijebljena je i medicinska dijagnoza "autora" Cibre

Zvizdić i Sarajlić: Ko od njih stoji iza prljavih pamfleta koji se besplatno dijele širom BiH. Avaz

Avaz.ba

7.11.2019

Nakon što su se advokati Fahrudina Radončića obratili izdavačkoj kući „Buybook“, ali i drugim izdavačkim kućama, iz prodaje su povučene knjige Armina Cibre o Fahrudinu Radončiću, potvrdili su za portal startbih.info u izdavačkoj kući i knjižari „Buybook“.

- Nama su se prije nekoliko dana s opomenom pred tužbu obratili advokati gosp. Radončića i dostavili sudske presude u kojima je navedeno kako je utvrđeno klevetničko i neistinito izražavanje u slučaju ovih knjiga, tako da je naše knjigovodstvo odmah reagiralo i povuklo iz prodaje knjigu Armina Cibre „Dosije Šćepo“, koja se u prodaji pojavila prošle sedmice. Povučena je i prva Cibrina knjiga „Fahrudin Radončić mafijaš u podzemlju Balkana“ - kazali su nam u ''Buybooku'', uz pojašnjenje kako sve knjige inače prodaju po komisionom ugovoru, uz određeni postotak od maloprodajne cijene, tako da ne vrše nikakve cenzure. Kako saznajemo, ova knjiga, kao ni prethodna, nije imala neki zapažen prodajni uspjeh (prodato samo sedam primjeraka, koje su vjerovatno kupili advokati oklevetanih pojedinaca da bi utužili "autora", n. p.) – navodi se u tekstu koji je objavio magazin "Start".

Nakon ove informacije "Starta", javnost treba podsjetiti da je vrh SDA ranije finansirao, politički podržao i besplatno distribuirao dva prljava pamfleta Cibre u ogromnom broju primjeraka kako bi se uništila reputacija Fahrudina Radončića.

Da sve bude degutantnije, zloupotrijebljena je i medicinska dijagnoza "autora" Cibre, a vrlo je zanimljiva i informacija koja je stigla do novinara početkom sedmice kada je, prema pouzdanim informacijama našeg lista, došlo do velike polemike između Denisa Zvizdića i Asima Sarajlića.

U suštini, Zvizdić je ocijenio da ovakve degutantne stvari nisu dio njegovog moralnog habitusa i da želi da se zna da drugi učestvuju u tome (Asim Sarajlić i grupa oko njega), ali je on, kao univerzitetski profesor, primao udarce ispod pojasa.

Ovim se pokazuju tačnim tvrdnje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića da je neko iz vrha SDA poklonio više stotina hiljada KM za besprizorne i sudski sankcionirane laži koje samo fizički potpisuje nesretni Armin Cibra, a faktički radi cijeli štab.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.