FRANCUSKA Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić za "Avaz" nakon susreta s Makronom: Rekao sam mu da njegova izjava o BiH nije tačna

M. Aščić / Avaz.ba
12.11.2019 12:02

Makron i Komšić: Zadržali se duže na crvenom tepihu

Foto: Agencije

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, na poziv predsjednika Pariskog foruma mira Paskala Lamja (Pascal Lamy), doputovao je sinoć u  Pariz, gdje prisustvuje Drugom pariskom forumu.

Komšića je sinoć dočekao i predsjednik Republike Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Makron). 

Predsjedavajući Komšić sinoć je u Jelisejskoj palači, uoči početka foruma, prisustvovao svečanoj večeri za šefove država i vlada i šefove međunarodnih organizacija, a čiji je domaćin bio predsjednik Republike Francuske.Komšić učestvuje u radu Drugog pariskog foruma, na kojem će se obratiti domaćin, predsjednik Republike Francuske Emanuel Makron i generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Guteres (Guterres).

Komšić je za "Dnevni avaz" rekao da je razgovarao s Makronom o njegovim izjavama da je BiH tempirana bomba.

- Da, jesam. Rekao sam mu da je ta njegova rečenica u intervjuu ''Ekonomistu'' izazvala dosta uznemirenja u BiH, da to nije tačno i da smo njihovom ambasadoru u Sarajevu dali precizne podatke o broju bh. državljana na ratištu, te da o tome moramo posebno porazgovarati. Predsjednik Makron je prihvatio sugestiju da o tome trebamo posebno porazgovarati. Danas u Parizu ili kasnije. Zato smo se i duže zadržali na dočeku, na crvenom tepihu - kazao nam je Komšić. 

NA VRH