POSJETA

Čović: Kiseljak infrastrukturno među najuređenijim prostorima u BiH

Pozitivne aktivnosti stvaraju mogućnost za značajniju pomoć s viših nivoa vlasti i finansijskog rasterećenja

Sa sastanka u Kiseljaku. HDZ BiH

Fena

13.11.2019

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je u Kiseljaku sastanak s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Kiseljak, a nakon toga posjetio je radnu zonu Dugo polje – Brestovsko.

Tom prilikom Čović je istaknuo kako je OO HDZ-a BiH Kiseljak jedna od najorganiziranijih općinskih organizacija HDZ-a BiH te dodao da se na sastanku razgovaralo o projektima koji se provode u tom gradu, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Sve ono što smo čuli odnosilo se na vrijeme iza nas, završetak brojnih projekata, projekata koje smo i nedavno počeli poput nove zgrade Doma zdravlja i jako puno ovog dijela infrastrukture koja dovodi Kiseljak na jedno posebno mjesto, najuređenijeg infrastrukturnog prostora koji je naslonjen na Koridor 5C na više mjesta - kazao je Čović.

Prema njegovim riječima, takve pozitivne aktivnosti stvaraju mogućnost za značajniju pomoć s viših nivoa vlasti i finansijskog rasterećenja Općine Kiseljak, pa se realizacija projekata može ubrzati, a time se stvara povoljnija klima za otvaranje novih radnih mjesta.

Sastanak koji je vodio predsjednik Općinskog odbora i načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak počeo je minutom šutnje za nedavno preminulu vijećnicu HDZ-a BiH u Općinskom vijeću Kiseljak Enelu Vuković.

Mišurić Ramljak predstavio je aktivnosti Općinskog odbora i drugih stranačkih organizacija - Mladeži i Zajednice žena.

Na sastanku se razgovaralo i o funkcioniranju Općinskog odbora, a poseban naglasak stavljen je na razvoj općine u svakom pogledu, od javno-društvenog dijela do ekonomsko-privrednog, koji je, kako je Mišurić Ramljak kazao, iznimno važan za funkcioniranje svake lokalne sredine.

U pratnji predsjednice Kluba hrvatskih poslanika u Domu naroda PSBiH i članice Predsjedništva stranke Lidije Bradara, Mišurić Ramljak upoznao je Čovića i s napretkom radne zone Dugo Polje na Brestovskom, za koju je u narednoj godini planiran potpun završetak infrastrukturnih radova, čime se otvara mogućnost otvaranja novih radnih mjesta, stoji u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.