DRAMA

Advokat Denisa Smajlovića, koji je uperio pištolj u doktora: Uradio je što bi svaki normalan roditelj

Borio se za svoje malodobno dijete koje je bolesno, kaže Gačanović

Piše: E. Trako

13.11.2019

Na Pedijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer se odvijala neviđena drama. Naime, Denis Smajlović, roditelj bolesnog djeteta, pištoljem je prijetio doktoru Edi Hasanbegoviću, šefu Klinike, zahtijevajući izmještanje djeteta na liječenje u inozemstvo.

Smajlović se jučer javio našoj redakciji i prepričao cijeli događaj. Nakon toga uslijedile su brojne reakcije, a iz KCUS-a je danas saopćeno da će sutra stupiti u dvosatni štrajk od 12 do 14 sati. 

Doktor Edo Hasanbegović rekao je da ne poznaje Denisa te da mu se nije smijao u lice. 

- Izvadio je pištolj, prijetio mi. Ne poznajem roditelje, o djetetu imam neke informacije. Nisam mu se smijao u lice, izliječio sam više od 1.500 leukemija najtežih slučajeva u BiH. Riječ je o roditeljima i djetetu koje ja nikad nisam vidio – kazao je Hasanbegović. 

Danas je ekskluzivno za "Avaz" advokat Ermin Gačanović u prisustvu Denisa Smajlovića objasnio zašto se njegov klijent tako ponio i zbog čega je reagirao. 

- Uradio je samo ono što bi svaki normalan roditelj uradio. Borio se za svoje malodobno dijete koje je bolesno - kazao je, između ostalog, advokat Gačanović. 

Pogledajte video u kojem Gačanović objašnjava postupak svog klijenta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.