NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: VAR ruši nogomet u BiH?

Avaz.ba

14.11.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 14.11.2019.. Avaz

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje: „Var“ ruši nogomet u BiH?

Nakon javnog poziva „Dnevnog avaza“: Najbliži saradnici i vozači Fikreta Muslimovića „otvorili“ usta.

Nakon antikoruptivne akcije SIPA-e istraživali smo hoće li „Var“ srušiti nogomet u BiH.

Komentar dana pisala je naša urednica Senka Kurt, koja se osvrnula na dešavanja u Centru za obrazovanje odraslih u Cazinu.

Na 4. strani istražili smo gdje je završilo pet miliona eura iz Srbije: Jesu li donacije za Srebrenicu spiskane u ''Disneylandu''?!

Vlada Federacije BiH planira da u idućoj godini pokrene postupak ugovaranja kredita od skoro 4,7 milijardi KM kako bi počela provedba 29 projekata, mahom iz oblasti cestogradnje, ali i gradnje elektroenergetskih objekata.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je s pravom ponio ovu titulu.

Na stranama Globusa donosimo detalje prvog javnog saslušanja u istrazi o mogućem opozivu predsjednika: Hoće li demokrati srušiti Trampa?

Armin Arnaut, sin Mensada Arnauta (A-SDA), ministra privrede u SBK, pod lažnim imenom Enes, ukrao je više lovačkih kerova pa ih preprodavao širom BiH i Srbije, otkriva „Avaz“.

Vijest o smrti Hakije Meholjića, koji je svoj život i u ratu i u miru posvetio Srebrenici, rastužila je jučer mnoge njegove prijatelje.

Na stranama Mozaika čitajte pozitivne priče: Mušterije sumnjičave, ali samo dok ne počne raditi: I bez jedne šake Hasan je odličan keramičar.

Na području svih medžlisa Muftiluka zeničkog od petka, 22. novembra, organizirat će se i džuma-namaz za žene, a radi se o projektu koji je jedinstven na području cijele Bosne i Hercegovine.

Advokat Denisa Smajlovića Nermin Gačanović za „Avaz“ nakon incidenta na KCUS-u: Borio se za život bolesnog djeteta.

Prema informacijama članova Operativne grupe za izgradnju Prve transverzale, odbijena je tužba „Pennyja“ na odluku kojom je ovaj projekt proglašen javnim interesom Općine Centar.

Građani Tuzle okupili su se jučer ispred Kapije povodom sramne knjige Ilije Brankovića, osuđenog ratnog zločinca za granatiranje Zadra, koji je sa svojim nalogodavcima još jednom dirnuo u najljuću tuzlansku ranu, koja boli svakog dana od tog kobnog 25. maja 1995. godine.

Na stranama Crne hronike čitajte ispovijest Aleme Bostandžije nakon krvave porodične drame. Njen nevjenčani suprug Adnan Tahirović kroz prozor provalio u kuću njenog oca Ibre Bostandžije u sarajevskom naselju Aneks te je nožem napao. Policija saopćila da je punac iz pištolja ranio Adnana u glavu.

Švicarska policija uhapsila je jednog državljanina BiH, dvojicu Crnogoraca, dvojicu Nijemaca i Makedonca zbog sumnje da su učestvovali u pljački zlatare iz koje je ukraden markirani nakit vrijedan nekoliko miliona franaka, pišu švicarski mediji.

Na stranama Jet-seta čitajte intervju s rediteljem Harisom Pašovićem, koji pokreće novi festival „Sarajevo Festu - Umjetnost i politika“. Održat će se od 30. novembra do 10. decembra u Sarajevu.

Strane Sporta donose uvid u trenutnu formu „Zmajeva“. Prema statističkom portalu Sofascore, naš najbolji golman Ibrahim Šehić (Erzurumspor – Turska), koji je u 11 klupskih utakmica branio 990 minuta, dobio je ukupno 294 boda (od ukupno 500).

Donosimo i nove detalje suđenja Adnanu Ćatiću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.