REAKCIJE

Prodanović za „Avaz“: Dobar signal da se konačno približavamo dogovoru

SNSD predložio Kolegiju Predstavničkog doma članove u stalne komisije ovog doma, to je odgovor na ono što je opozicija u RS usvojila

Prodanović: Značajan korak. Arhiv

Piše: F. K. / Avaz.ba

15.11.2019

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Lazar Prodanović (SNSD) potvrdio je za „Avaz“ da je SNSD predložio Kolegiju Predstavničkog doma članove u stalne komisije ovog doma.  

-Ovo je odgovor SNSD-a na ono što je opozicija u RS usvojila, a što bi bio jedinstven slučaj da se skrati legitimitet članova stalnih komisija koji se biraju sa područja RS. Bilo je nelogično da opozicija predlaže izmjene Poslovnika. Te izmjene bi blokirale rad Predstavnilkog doma. Napravili smo značajan korak da se napravi ambijent kako bi se formirale i komisije Doma naroda, kao i zajedničke komisije Parlamenta BiH.Tek tada se može reći da Parlament može funkcionirati u punom kapacitetu, uključujući i izbor naših predstavnika u međunarodne organizacije – kaže Prodanović.

Na pitanje je li ovo znak i približavanja stavova kada je u pitanju Vijeće ministara, Prodanović kaže da je očito to dobar signal da se koalicioni partneri konačno približavaju dogovoru koji bi bio kompromis za sve tri strane.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.