ZANIMLJIVOSTI

Derventom vladaju Simići

Prezimenjaka ima i u policiji, advokaturi, zdravstvu, elektrosnabdijevanju, javnim preduzećima...

Miroslav, Gordana, Miro i Milorad. Avaz

Piše: LJ. K.

21.11.2019

Jedna od rijetkih općina u BiH gdje su na najodgovornijim funkcijama prezimenjaci je Derventa, gdje Simića ima na svakom koraku, a samo u  Općini radi ih šest.

Sajam i turniri

Najpoznatiji među Simićima je aktuelni načelnik općine Milorad, koji se na čelu Dervente nalazi od lokalnih izbora 2004. godine. On je i vladar u Općinskom odboru SNSD-a, gdje je izabran 2003.

U općinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti samostalni stručni saradnik za poslove poljoprivrede, vodoprivrede, šumarstva, lova i ribolova je Vesna Simić, a općinski inspektor za hranu Milan Simić.

U stručnoj službi načelnika je i Goran Simić na poslovima provođenja postupaka javnih nabavki, rukovodilac jedinice za internu reviziju je Jasna Simić, a u Odjeljenju finansija za praćenje lokalnih prihoda Dario Simić.

Direktor Sportsko-kulturnog centra, gdje se održava vaju tradicionalni Sajam privrede i turizma, Novogodišnji turnir u malom fudbalu i druge značajnije manifestacije,  je Miroslav Simić. Na čelu Dječijeg obdaništa „Trol“ u Derventi je Gordana Simić.


Ima ih i u zdravstvu

Predsjednik Općinskog odbora DNS-a je Miro Simić, koji je i zaposlen u Javnom preduzeću „Derventski list i Radio Derventa“.

Među odbornicima sjedi Drago Simić, odbornik DNS-a.

Dugogodišnji novinar je i Nenad Simić, koji je i predsjednik Književnog kluba „Vihor“ Derventa.

Prezimenjaka ima i u policiji, advokaturi, zdravstvu, elektrosnabdijevanju, komunalnom preduzeću i na drugim mjestima u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama, udruženjima, sportskim kolektivima..

Neka Simića

U jednom od gradskih kafića u kojima se često može pronaći više osoba s prezimenom Simić, konobar, koji nije Simić, na naše pitanje kakvi su Simići, odgovara: „Neka Simića.“

Simići, očigledno, imaju povjerenje građana, jer na iste funkcije birani su više puta.

Dobitnici su brojnih priznanja na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.