STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj BIHAMK-a

Vozači oprez: Ugažen i raskvašen snijeg na većini puteva u BiH

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/

Avaz.ba

Snijeg donio nevolje vozačima

Foto: Arhiv


Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na većini puteva u našoj zemljI, a posebno na dionicama u višim predjelima.  

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo - Tuzla, Sarajevo - Doboj, Bihać - Bosanski Petrovac, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica – Han Pijesak, Turbe - Banja Luka i Teslić - Kotor Varoš, kao i puteve na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/h.

Na putnom pravcu Livno - Kupres dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na