TUŽILAŠTVO BIH

Zasjedala Udarna grupa za borbu protiv terorizma

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u vezi s prijedlogom Ministarstva sigurnosti BiH, a koje su potrebne za sačinjavanje Izvještaja o stanju i trendovima na području terorizma za 2020. godinu

Piše: Avaz.ba

4.12.2019

Razmatrane aktivnosti u vezi s prijedlogom Ministarstva sigurnosti BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Tužilaštvu BiH održan je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanje sposobnosti za borbu protiv terorizma.

Sastankom Udarne grupe predsjedavala je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić, u prisustvu rukovodioca Odsjeka za terorizam Ćazima Hasanspahića, a na sastanku su učestvovali visoki zvaničnici policijskih, sigurnosnih, obavještajnih i drugih agencija za provođenje zakona s nivoa države, entiteta i Brčko distrikta.

Centralne teme sastanka odnosile su se na tekuće aktivnosti institucija i agencija za provođenje zakona u segmentu procesuiranja krivičnih djela terorizma, kao i drugim aktivnostima povezanim s opasnostima od terorizma i procesom deradikalizacije.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti u vezi s prijedlogom Ministarstva sigurnosti BiH, a koje su potrebne za sačinjavanje Izvještaja o stanju i trendovima na području terorizma za 2020. godinu, koje se radi na temelju zahtjeva Europola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.