IMENOVANJA

Mevlida Bandić umjesto Redžepa Salića: Nova direktorica dva mjeseca na bolovanju zbog disciplinskog postupka

Data saglasnot i za imenovanje privremenog predsjednika i članova Upravnog odbora

Bandić na čelu Zavoda Pazarić. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

5.12.2019

Vlada Federacije BiH, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala je saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda.  

Saglasnost Upravnom odboru data je i za imenovanje Mevlide Bandić za v. d. direktoricu, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću.

Bandić je, kako saznajemo, na bolovanju od 14. oktobra, a prethodno je protiv nje pokrenut disciplinski postupak u Zavodu zbog povrede radne obaveze. Inače, u ovoj ustanovi zaposlena je kao socijalni radnik.

Federalna vlada dala je saglasnost i na rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike o razrješenju dosadašnjih i imenovanju privremenog predsjednika i privremenih članova Upravnog odbora Zavoda u Pazariću. Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac i Martin Grgić.

Vladinu saglasnost dobilo je i rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike o razrješenju dosadašnjih i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću.

Do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda obavljat će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.