PROJEKTI

Nabavljena nova vozila vrijedna 700.000 KM

Piše: E.Sk. / Avaz.ba

6.12.2019

Nova vozila dopremljena MUP-u TK. A. Bajrić

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, prvi put od finansijskog osamostaljenja, završila je projekt nabavke službenih vozila ukupne vrijednosti 700.000 KM. Vozila su namijenjena za operativan rad policijskih službenika na terenu, a uglavnom će ih koristiti službenici kriminalističke policije.

- Nabavili smo 14 vozila, a očekujemo isporuku jednog specijaliziranog vozila za prijevoz službenih pasa i četiri marice – kaže Dževad Korman, direktor Uprave policije MUP-a TK.

U međuvremenu se krenulo s nabavkom novih službenih pištolja u iznosu od 100.000 KM, te novih radioveza u iznosu od 60.000 KM. Također, nabavit će se i dron, a polako zaživljava i projekt digitalnog praćenja rada i kretanja policijskih službenika.

Korman: Bit ćemo efikasniji na terenu. A. Bajrić

- Na digitalnoj mapi u Policijskoj upravi Tuzla imat ćemo tačno detektirane pozicije naših policijskih službenika i kretanja službenih automobila. Na taj način želimo što racionalnije koristiti ljudske resurse i biti efikasniji na terenu – kaže Korman.

Službenici Policijske uprave MUP-a TK tokom 2019. godine dobivaju i uvećane plaće, odnosno urađeno je usklađivanje primanja policajaca iz TK s primanjima policajaca u Federalnoj upravi policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.