SARAJEVO

Jeftiniji plin od Nove godine

Bit će razmatran i Program utroška preostalog dijela sredstava kapitalnog transfera javnim poduzećima Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, namijenjenog za sufinansiranje izgradnje željezničke infrastrukture u iznosu od 5.327.000 KM

S današnje sjednice u Sarajevu. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

12.12.2019

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o visini stope zatezne kamate. Ovaj zakon propisuje i način obračuna zatezne kamate za dužničko-povjerilačke odnose, u slučaju kada dužnik kasni sa ispunjenjem novčane obaveze, a njegove odredbe primjenjuju se na sve slučajeve u kojima zatezna kamata nije propisana posebnim zakonom.

Na dnevnom redu je i prijedlog za davanje saglasnosti na novu, nižu veleprodajnu cijenu prirodnog plina za distributivna privredna društva na području Federacije BiH, počevši od 1. januara 2020. godine. 

Bit će razmatran i Program utroška preostalog dijela sredstava kapitalnog transfera javnim poduzećima Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, namijenjenog za sufinansiranje izgradnje željezničke infrastrukture u iznosu od 5.327.000 KM. 

Na inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada će razmatrati izmijene i dopune Odluke o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima, namijenjenih za podršku regionalnim centrima za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH. 

Federalna vlada izjasnit će se i o prihvatanju granta po Sporazumu o finansiranju i projektu zaključenom između Njemačke razvojne banke (KfW) i BiH i FBiH, u iznosu do 9.500.000 eura, namijenjenog za realizaciju projekta energetske efikasnosti u javnim zgradama, te o prihvatanju zaduženja, posredstvom iste banke, od 15 miliona eura za realizaciju projekta rehabilitacije i modernizacija crpno-akumulacijske hidroelektrane Čapljina. 

Sjednica Vlade FBiH. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.