SUDBINE Skromni mladić iz Srebrenice prvi pritekao upomoć

Kako je Mirnes Hasanović očitao lekciju nacionalistima: U genocidu mu ubijen otac, on jučer spasio život komšinici Milici Simić

Onda se pojavio vatrogasac Mirnes Hasanović, koji nije bio na dužnosti sa još nekoliko komšija i nogama su razvalili vrata te, riskirajući svoje živote, ušli u stan i spasili staricu od vatrene stihije

E. Trako / Avaz.ba
21.12.2019 15:10

Hasanović: Veliki gest

Foto: Avaz

Veliki požar izbio je jučer oko 14 sati u srebreničkom naselju Panađurište. U jednom od stanova ostala je zarobljena nepokretna starica Milica Simić na osmom spratu. 

Onda se pojavio vatrogasac Mirnes Hasanović, koji nije bio na dužnosti sa još nekoliko komšija i nogama su razvalili vrata te, riskirajući svoje živote, ušli u stan i spasili staricu od vatrene stihije. 

  • Hasanović: Veliki gest
    Hasanović: Veliki gest Foto: Avaz

Kontaktirali smo i Mirnesa Hasanovića, koji nam se zahvalio na interesiranju ali skormno poručio da on ne želi davati nikakave izjave za medije.

Mi od njegovih prijatelja saznajemo da je Mirnesov otac ubijen u genocidu u Srebrenici.

- On živi u toj zgradi. Iz Srebrenice je, ne znam koje je godište ali znam da je izgubio oca u genocidu 1995. godine - kazao nam ej jedan od Mirnesovih prijatelja.

Tako je ovaj skromni mladić, očitao lekciju svim nacionalistima i divljačkim hordama fašističke provenijencije u zemljama bivše zajedničke države.

  • Stravične fotografije iz Srebrenice
    Stravične fotografije iz Srebrenice Foto: Avaz

Komentari

NA VRH