SAD

Profesor zabavlja milione fizikom

Kako izgledaju predavanja profesora Vrajta kamerom su zabilježili i njegovi studenti

Profesor Vrajt rado demonstrira fiziku. Avaz

Avaz.ba

14.12.2019

Profesora fizike s fakulteta "Tidewater" Davida Vrajta (Wright) studenti su proglasili najzabavnijim predavačem na tom fakultetu u Virdžiniji (SAD) .

Ovaj profesor s velikom strašću i na nekonvencionalan način predaje lekcije iz opće fizike, astronomije i konceptualne fizike.

Profesor voli demonstrirati kako fizika funkcionira u stvarnom životu, zato su njegova predavanja interaktivna. U njima koristi razna pomagala i igračke s kojima izvodi impresivne eksperimente, prenosi "Bored Panda".

Kako izgledaju predavanja profesora Vrajta, kamerom su zabilježili i njegovi studenti, koji taj zabavni video dijele na Twitteru.

- Morate vidjeti ovaj video, kompilacija svih ludih stvari koje je moj profesor fizike napravio ovaj semestar. Ima oko 70 godina i još radi sve ove stvari za nas - napisala je zadovoljna studentica na Twitteru.

Videozapise na kojima profesor Vrajt na zabavan način demonstrira svoje znanje i vještine, do sada je pogledalo više od deset miliona ljudi. 

Vrajt je bio i savjetnik te pisac scenarija za NASA-inu televizijsku emisiju "Science Files", a izvodio je i razne fizičke demonstracije u tematskim parkovima, piše u opisu videa koji je objavio fakultet na kojem Vrajt predaje.

Državno vijeće za visoko obrazovanje u Virdžiniji dodijelilo je Vrajtu 2002. godine nagradu za izvanredno djelovanje na fakultetu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.