TRADICIONALNO

Stvaranje sigurnog okruženja za bh. građane

Vilić i zamjenici direktora Bošnjak i Vuković. Fena

Avaz.ba

19.12.2019

 U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) i ove su godine direktor DKPT-a Mirsad Vilić i zamjenici direktora Ivica Bošnjak i Ranko Vuković ugostili novinare na tradicionalnom druženju.

Vilić je podsjetio na najznačajnije događaje, koji su obilježili angažman DKPT-a u godini na izmaku.

Između ostalog, podsjetio je na angažman u vezi s osiguranjem EYOF-a (European Youth Olympic Festival), najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade sportiste i velikog skupa - Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kao i Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, te na veliki broj operativnih aktivnosti.

Vilić je ukazao na značaj aktivnosti u oblasti međunarodne operativne saradnje, uključujući i aktivnosti u saradnji s INTERPOL-om i EUROPOL-om, potcrtavajući kako je, uporedo s tim, ostvarena i dobra saradnja s drugim policijskim agencijama u BiH, posebno putem angažmana u vezi s migracijskom situacijom u BiH.

DKPTBiH je u 2019. godini nastavio i aktivnosti na planu kadrovske popune prijemom 50 novih policijskih službenika, koji će na dužnost stupiti krajem tekuće, odnosno početkom naredne godine.

Ta policijska agencija, kako je rečeno, ostaje dosljedna u izvršavanju zadataka u skladu s vlastitom misijom i nadležnostima.

U tom kontekstu, Vilić ističe odlučnost na planu svaranja sigurnog okruženja za bh. građane, te opredijeljenost za izvršavanje svih obaveza na unutarnjem i međunarodnom planu, uključujući i one koje podrazumjeva evroatlantski put Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.