REAKCIJE

Borenović: NATO granica bit će na Drini

Zato je naziv potpuno nebitan u ovom slučaju, zvao se ANP ili Program reformi, kada se pogleda suština i namjena, kazao je Borenović

Borenović: Sve je potpuno jasno. Arhiv

Avaz.ba

21.12.2019

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović ustvrdio je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci da „ne postoji razlika između ANP-a i Programa reformi“ te da je „Milorad Dodik izmanipulirao cjelokupnu političku scenu u RS, kao i građane“.

- Dodik je potpisom Programa reformi ukinuo Narodnu skupštinu RS. U ovom dokumentu nedostaju dvije riječi. Republika Srpska se ne spominje, nijedna institucija Republike Srpske. Zašto je Dodik ugasio RS i njene institucije iz Programa reformi? Nisu ovo dječije igre. Ovo su ozbiljne stvari, u ovome treba da učestvuju svi, da stanemo iza odluke koja je strateškog značaja – rekao je Borenović.

Predsjednik PDP-a nadalje tvrdi da je „put BiH ka članstvu u NATO savezu nepovratan proces te da je Dodik svojim potpisom postavio NATO granicu na Drini i poništio institucije RS i pogazio izglasanu vojnu neutralnost“.

On je istakao da zeleno svjetlo za članstvo daje NATO, a ne BiH.

- Sasvim logično je da Program reformi ne prejudicira članstvo jer to ne odlučuje BiH, već NATO. NATO kaže sada možete postati punopravna članica. Zato je naziv potpuno nebitan u ovom slučaju, zvao se ANP ili Program reformi, kada se pogleda suština i namjena. Sve je potpuno jasno – naglasio je Borenović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.