HUMANOST

Dostavili pakete pomoći Zavodu u Pazariću

Svi učenici naše škole rado su se odazvali akciji te su prikupili značajan broj artikala koji su u ovom trenutku najpotrebniji, kažu iz ove škole

Detalj posjete. Avaz

Avaz.ba

25.12.2019

Vijeće učenika Sedme osnovne škole Gornji Rahić je u okviru svojih redovnih aktivnosti organiziralo je humanitarnu akciju za pomoć štićenicima Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

- Svi učenici naše škole rado su se odazvali akciji, te su prikupili značajan broj artikala koji su najpotrebniji u ovom trenutku. Sva prikupljena roba uredno je spakovana i pripremljena za transport. Predstavnici Vijeća učenika, Vijeća roditelja kao i škole posjetili su Zavod u Pazariću te uručili svu prikupljenu robu i proveli određeno vrijeme u zavodu sa štićenicima koji tu borave. Štićenici Zavoda su takođe pripremili priredbu u znak zahvalnosti svojim gostima, te poklonili i veoma lijep ručni rad koji su sami uradili sa svojim voditeljima. Naša posjeta je izmamila veliku sreću, radost i osmjehe na licima štićenika - naveli su iz ove škole.

Cilj akcije je bio razvijanje svijesti kod učenika o pomoći osobama koje su u stanju potrebe, o razvijanju humanosti, solidarnosti, te ostalih pozitivnih vrijednosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.