SKANDAL

Admir Čavka: Prijetili su da će mi pobiti porodicu

Četvrti pokušaj provođenja pravomoćne presude i ovoga puta nije prošao, kazao je Čavka

Piše: D. B. / Avaz.ba

26.12.2019

Sa današnje deložacije u Banja Luci. Facebook

Veliki broj policajaca bio je prisutan i danas u banjalučkom naselju Vrbanja nakon što je počela deložacija porodice Glišić s imovine FK Jedinstvo. 

Kako su prenijeli banjalučki mediji, i ovaj put su na balkonu bile vidljive plinske boce, a policija nije dozvoljavala prilaz lokaciji. 

Međutim, ni ovog puta nije bilo mirno. Admir Čavka, potpredsjednik stranke SBB-a i bivši poslanik u NSRS te predsjednik FK Jedinstvo, oglasio se putem Facebooka, kazavši da je pred prisustvom 100 policajca više od sat slušao direktne prijetnje smrću. 

Jedan savim običan dan u mojoj Banjoj Luci. Pred prisustvom više od 100 policajaca, više od sat sam slušao direktne prijetnje smrću, kao i niz drugih uvreda na nacionalnoj osnovi. Sve ovo su uredno snimale brojne medijske ekipe. Četvrti pokušaj provođenja pravomoćne presude i ovoga puta nije prošao jer je porodica Glišić, kako sam i ranije najavio, prijetila da će se zapaliti sama - kazao je na svom privatnom profilu. 

Lavež pasa

Milivoje Glišić je danas kazao da je Admir Čavka kriminalac i da je kupio rješenje RUGIP-a.

- Dali ste gradsku zemlju, zašto je, gradonačelniče, ne braniš. Ja branim svoju kuću. Ja ću te zatvoriti, Čavka, budi siguran. Nećeš se dugo šepuriti. Pitanje je dana kada ćeš biti uhapšen - rekao je on dok su se policajci i sudski izvršioci polako približavali kući iz koje se čuje i lavež pasa sa balkona.

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj i FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani traje duže od sedam godina.

FK Jedinstvo tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

Sve vrijeme

Otac banjalučkog muzičara Milivoje Glišić, koji se nalazi i na čelu FK Džaja, više puta je ranije ponavljao da se on i njegova porodica neće iseliti s ove lokacije i da neće dozvoliti da ih izbace na ulicu.

Kako bismo saznali detalje ovog sukoba, pozvali smo i Admira Čavku, koji je potvrdio da se radi od četvrtoj deložaciji, a da policija ništa ne radi po ovom pitanju.

- Prijetio mi je smrću. Mediji i policajci su slušali, a niko ništa nije poduzeo po tom pitanju. Policija je nijemo posmatrala kako on prijeti da će ubiti mene i moju porodicu. Glišić me vrijeđao me na nacionalnoj osnovi. Podnijeli smo krivične prijave, ali niko ništa nije uradio. Tužilaštvo to još drži samo u ladici. Ja svoju porodicu mogu zaštititi - kazao je Čavka.

Pojašnjava da je Draško Stanivuković bio prisutan sve vrijeme i da je, naravno, gnusno podržao Glišiće.

- Sve vrijeme je slušao prijetnje da bi na kraju rekao da je to uredu - istakao je Čavka za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.