FUCZ Timovi na Savi

I dalje se traga za nestalim Antom Josićem: Kretao se obalom rijeke, pretpostavlja se da je pao u vodu

U potragu jučer bili uključeni i ronioci

Sl. M. / Avaz.ba

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUZC) i danas na rijeci Savi tragaju za nestalim Antom Josićem

Nakon što su jučer timovi za spašavanje na vodi i pod vodom s osam ronilaca i sonarom pretražili više lokacija na rijeci Savi, danas su pretragu nastavili na još nekoliko lokacija na kojima bi se tijelo nestalog moglo nalaziti. 

Kako se nivo vode povukao, ponovo se pretražuju i obale rijeke Save od mjesta gdje je nestali Josić živio pa nizvodno prema Tolisi.

- Zbog zimskih vremenskih uvjeta i kraćeg dana te nemogućnosti rada po mraku, timovi FUCZ, nakon što su obustavili jučerašnju potragu, proveli su noć u općini Domaljevac-Šamac kako bi se današnja potraga nastavila u ranim jutarnjim satima. Rijeka Sava je u ovom dijelu veoma brza i hladna, a potragu dodatno otežava i mutna voda - saopćeno je iz FUCZ. 

Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koje upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se. 

- Pripadnici FUCZ od 23. decembra, kada su se uključili u potragu, kopnenim dijelom pretražili su područje od pet kvadratnih kilometara u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, pretražen je i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode - navedeno je u saopćenju FUCZ. 

Timovi na vodi u čamcima pretražili su obale i korito rijeke Save od Josića prema Orašju i Domaljevcu od Nađevaca nizvodno prema Tolisi.

Više o temi FUCZ

DOMALJEVAC-ŠAMAC
Nastavljena potraga za Antom Josićem

Više o:

FUCZ Anto Josić
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na