DOMALJEVAC-ŠAMAC Timovi Federalne uprave civilne zaštite na terenu

Nastavljena potraga za Antom Josićem

Potraga je koncentrirana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac

Avaz.ba

Posljednji put viđen 21. decembra prošle godine

Foto: Avaz


Timovi za spašavanje na vodi i pod vodom Federalne uprave civilne zaštite jutros su nastavili potragu za Antom Josićem, koji je posljednji put viđen u subotu poslijepodne 21. decembra prošle godine, kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. 

FUCZ je, od 23. decembra 2019. godine, tri dana bila uključena u opsežnu potragu za Josićem, a prije toga su tragali porodica, mještani i lovci, ali bez uspjeha.

Prema informacijama koje su prikupljene od članova porodice i indicijama koje upućuju da se nestali Josić kretao obalom rijeke Save, pretpostavlja se da je pao u vodu i utopio se pa se potraga, koja je bila privremeno obustavljena zbog porasta vodostaja i brzine rijeke Save u ovom dijelu i nemogućnosti angažmana timova za potrage i spašavanje pod vodom (ronioci), jutros ponovo nastavila.

Potraga je koncentrirana na nekoliko lokacija na rijeci Savi na području općine Domaljevac-Šamac, na kojoj će pretraživati tri tima za spašavanje na vodi sa čamcima, tim za spašavanje pod vodom sa osam ronilaca i tim sa sonarom.

  • Nestali Anto Josić

    Nestali Anto Josić

    Foto: Avaz


U potragu za nestalim Josićem (67) do sada je bilo uključeno 35 pripadnika FUCZ-a obučenih za potrage i spašavanje, tri potražna psa s vodičima, tim s bespilotnim letjelicama (dronovima), od kojih je jedan s termalnom kamerom, te tim za spašavanje na vodi (ronioci) sa čamcima i potrebnom opremom, članovi lovačke Udruge „Kuna“, ribičke udruge „Zlatni Karas“ iz Domaljevca, mještani i porodica nestalog.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na