POTRAGE

Ni traga od nestalog mladića iz Zenice

Potragu za mladićem nastavili su danas brojni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koji pretražuju širi lokalitet Zenice

Muhamed Šišić. Facebook

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

7.1.2020

Potraga za nestalim mladićem Muhamedom Šišićem (26) iz Zenice nastavljena je i danas, ali za sada ni traga od mladića.

Agonija porodice Šišić se nastavlja, ali oni vjeruju da će cijela priča dobiti sretan epilog. Iako konstantno dobivaju informacije da su Muhameda građani širom zemlje negdje vidjeli, pomaka u potrazi, nažalost, nema.

- Brat je, moguće, izašao iz autobusa iz Mostara jučer ujutro na Stupu ili se radi o osobi koja mnogo liči na njega - napisao je njegov brat Samir na Facebooku, gdje mu brojni prijatelj i bh. građani pružaju podršku i pomoć u pronalasku brata.

Nakon Mostara, Banje Luke, Sarajeva, danas su građani dojavljivali da je viđen u Živinicama. Ali, za sada se sve temelji na špekulacijama.

Potragu za mladićem nastavili su danas brojni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koji pretražuju širi lokalitet Zenice.

Češljaju se šume, napušteni objekti, kao i sva druga policiji interesantna mjesta za koja se sumnja da bi se mladić mogao tamo nalaziti.

Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, potvrdila nam je da je potraga nastavljena i danas, punim kapacitetom, ali za sada bez rezultata.

Osim brojnih timova policije, u potragu za mladićem uključeni su i Gorska služba spašavanja Zenice te mještani Trgovišće, odakle je nestali mladić.

Podsjetimo, Šišiću se gubi svaki trag od četvrtka. Porodica apelira na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o mladiću da o tome obavijeste policiju. Posljednji put Šišić je na sebi imao crnu jaknu, farmerke i smeđe cipele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.