AKTUELNO

Ponovo uspostavljen javni prijevoz, radnici "Zenicatransa" nastavljaju štrajk

Ove usluge od danas vrše privatna preduzeća "Babić Biss-tours" iz Zenice i "Prevoz putnika Zavidovići"

Radnici "Zenicatransa". Avaz

Fena

10.1.2020

Nakon deset dana pauze od jutros je ponovo uspostavljen javni prijevoz u Zenici, ali radnici JKP "Zenicatrans" nastavljaju štrajk glađu i blokadu Autobuske stanice u tom gradu.

Dvadesetak radnika, kako ističu, odlučni su da nastave štrajk glađu u holu stanice, mada usluge javnog prijevoza, prema jučerašnjoj odluci Gradskog vijeća, od danas vrše privatna preduzeća "Babić Biss-tours" iz Zenice i "Prevoz putnika Zavidovići", ali ni autobusi tih prijevoznika zbog blokade ne mogu ući na perone zeničke stanice.

- Najavljena sjednica Gradskog vijeća, koja bi trebala biti održana 16. januara, daje nam nadu da bi se napokon mogla riješiti ova situacija u "Zenicatransu". Međutim, mi ćemo sve do te sjednice ostati u ovom obliku organiziranja - kazao je za Fenu Hazrudin Bilić, predstavnik štrajkača glađu.


Radnici "Zenicatransa". Avaz

On poziva sve gradske vijećnike da im, najdalje do sutra u 16 sati, objasne na koji način misle pomoći radnicima i njihovom preduzeću.

- Da nam objasne koje stavove zastupaju i u kojem pravcu vide rješenje za nas, odnosno koje će zastupati na sjednici Gradskog vijeća. Ne znamo hoće li to značiti i prekid štrajka glađu, jer sve zavisi šta nam kažu i kako će se ponašati na sjednici. Ako budemo zadovoljni prezentiranim rješenjem, onda je naša stvar kako ćemo odlučiti - navodi Bilić.

Iz Sindikata najavljuju da blokada Autobuske stanice ostaje sve do sjednice GV-a, nakon čega će donijeti odluku o daljnjim koracima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.