PARLAMENT FBiH Sastanak predstavnika federalne vlasti i Energetske zajednice

Kopač: Nisam zadovoljan stanjem u implementaciji obaveza u BiH

S. M. / Avaz.ba

U okviru tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, pod nazivom "Ispunjavanje obaveza BiH iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice - status implementacije u FBiH", koja će biti održana danas u Sarajevu, u toku je sastanak predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti s direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Janezom Kopačom.

Ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić rekao je da bi sastanak i tematska sjednica Parlamenta trebali biti održani na nivou BiH, u koordinaciji s oba entiteta.

- Pokazat ćemo gdje je Federacija, dokle smo stigli i šta planiramo u ovoj godini kada je u pitanju ispunjavanje obaveza BiH iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice. Napravit ćemo i poređenje šta je uradila RS u odnosu na Federaciju. Cilj je da svi zajedno otvorimo sve stvari koje nisu završene i da dogovorimo okvirne rokove za njihovu realizaciju - kazao je Džindić.

Što se tiče zakona o električnoj energiji i plinu, kako je kazao Džindić, stav Ministarstva je da se ta dva zakona razdvoje, zakon o električnoj energiji se može već usvojiti, sve je usaglašeno.

Kopač je u uvodnom obraćanju rekao da nije toliko zadovoljan stanjem u implementaciji obaveza prema Energetskoj zajednici u BiH. Mnogo stvari, rekao je, ne funkcionira dobro.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na