DOGOVORI Vlada Federacije BiH

Sutra potpisivanje kolektivnog ugovora sa Sindikatom državnih službenika

Ugovor će biti potpisan u sjedištu Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu

Avaz.ba/Fena

U ime Vlade FBiH ugovor će potpisati federalni ministar pravde Mato Jozić

Foto: Arhiv


Kolektivni ugovor za zaposlene u organima državne službe, sudske vlasti, javnih ustanova i drugih budžetskih korisnika između ovlaštenih predstavnika Vlade FBiH, kantonalnih vlada i reprezentativnog sindikata bit će potpisan sutra u sjedištu Federalnog ministarstva pravde u Sarajevu.  

U ime Vlade FBiH ugovor će potpisati federalni ministar pravde Mato Jozić, a u ime Sindikata predsjednik Samir Kurtović.

Vlada Federacije BiH je, zajedno s vladama Sarajevskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog, Bosansko-podrinjskog, Posavskog i Zeničko-dobojskog kantona, dala saglasnost za potpisivanje ovog ugovora nakon dvomjesečnih pregovora s reprezentativnim Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji su okončani davanjem saglasnosti tekstu kolektivnog ugovora.

Ovo je treći kolektivni ugovor koji potpisuje sadašnji saziv Vlade FBiH, a kojim su regulirana prava za oko 26.000 državnih službenika i namještenika na nivou federalne, kantonalnih i općinskih administracija, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na