SARAJEVO Intenzivirani razgovori HDZ-a i SDA o pronalaženju rješenja za održavanje izbora u Mostaru

Čović i Izetbegović: Saglasnost o izmjeni strukture Vlade FBiH

Teme razgovora bile su provedba izbora u Gradu Mostaru, uspostava vlasti u Federaciji BiH, izmjene strukture Vlade FBiH i implementacija odluka i presuda Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu

Avaz.ba
15.01.2020 18:54

Dvije stranke će nastaviti usuglašavati načela i stavove oko izmjena Izbornog zakona

Foto: Avaz

Delegacije HDZ-a BiH i SDA, predvođene predsjednicima Draganom ČovićemBakirom Izetbegovićem, održale su danas sastanak u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. 

Teme razgovora bile su provedba izbora u Gradu Mostaru, uspostava vlasti u Federaciji BiH, izmjene strukture Vlade FBiH i implementacija odluka i presuda Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, koje se odnose na izmjene izbornog zakonodavstva, saopćio je HDZ nakon sastanka.

  • S današnjeg sastanka
    S današnjeg sastanka Foto: Avaz

- Dogovoreno je da se nastavi intenzivan rad na pronalaženju rješenja za održavanje lokalnih izbora ove godine u Mostaru. Visok stepen saglasnosti postoji i o izmjeni strukture Vlade FBiH koja podrazumijeva osnivanje novih i spajanje postojećih ministarstava, kako bi se poboljšala funkcionalnost izvršne vlasti. Dvije stranke će nastaviti usuglašavati načela i stavove oko izmjena Izbornog zakona, uzimajući u obzir odluke Ustavnog suda BiH i presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu - navedeno je u saopćenju.

NA VRH