SJEDNICE

Magazinović: Neću da budem Fidel Kastro

Zastupnik dobio odgovore na 143 pitanja

Magazinović: Naknadno će se izjasniti o odgovorima. Avaz

Piše: S.D.

16.1.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH nastavljena je nakon kraće pauze.

Nije prihvaćen prijedlog Dragana Mektića da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti tačka "Program reformi novembar 2019. - novembar 2020. godine", kao ni prijedlog da se raspravlja o sastavu Vijeća ministara BiH u smislu imenovanja člana državne vlade iz reda ostalih. 

Prihvaćeno je da se dnevni red dopuni tačkom o imenovanju u stalne komisije ovog doma dvije nove zastupnice u Klubu SNSD-a Sanjom Vulić i Ljubicom Miljanović, koje su danas preuzele mandate.

Pred Dom je danas stigao veliki broj odgovora na poslanička pitanja jer zbog jednogodišnje blokade u radu Parlamenta ti odgovori nisu mogli biti razmatrani. Samo poslanik SDP-a Saša Magazinović dobio je odgovore na 143 pitanja.

- Ne mogu sada komentirati odgovore na sva pitanja, jer samo za to bi mi trebalo više od tri i po sata kada bi koristio broj sekundi dozvoljenih za komentiranje odgovora. Neću da budem Fidel Kastro, ali u narednom periodu ću naći priliku da izrazim svoje mišljenje o tim odgovorima iako zahvaljujem institucijama koje su odgovorile na moja pitanja - kazao je Magazinović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.