SREBRENICA Građani mogu donirati novac

Otvoren broj za pomoć Memorijalnom centru Potočari

Pozivom na broj 090 292 011 donirate tri marke

Sl. M. /Avaz.ba

Broj za pomoć Memorijalnom centru Potočari

Foto: Twitter


Memorijalni centar Srebrenica - Potočari dobio je i humanitarni broj putem kojeg građani mogu donirati novac za rad ovog centra, potvrdio je Emir Suljagić, v. d. direktora Memorijalnog centra.

- Sada nas, kao i sve druge memorijale i muzeje na svijetu možete pomoći i ovako, običnim telefonskim pozivom - preferabilno, više njih - iz topline i komfora vlastitog doma - napisao je Suljagić na Twitteru.

Pozivom na broj 090 292 011 (samo za korisnike BH Telecom mreže) građani mogu donirati tri marke za pomoć u radu Memorijalnog centra.

Opis: Emir Suljagić

Twitter

Podsjetimo, reporter "Avaza" je početkom decembra prošle godine zabilježio katastrofalne prizore u jednoj od glavnih hala u Memorijalnom centru Potočari. Mjesto najveće bošnjačke boli na sve strane prokišnjava, a ugrožena je i arhivska građa godinama skupljana, kao i materijal koji dokazuje sva zvjerstva ratnih zločinaca.  

Opis: Memorijalni centar

Evelin Trako

Memorijalni centar Potočari otvoren je u septembru 2003. godine. Sastoji se od vjerske i memorijalno-komercijalne komponente. Musalu i turbe u formi polukruga okružuje bijela kamena platforma koja predstavlja Zid sjećanja na kome su ispisana imena 8.372 žrtve genocida počinjenog 1995. godine.

Opis: Dolina bijelih nišana

Instagram

U sklopu Memorijalnog centra nalazi se i Muzej genocida.

NA VRH

Podijeli članak na