NAJAVE

Dom naroda PFBiH nastavlja zasjedanje prekinuto 19. decembra

Delegati bi trebalo da se izjasne o zaduženjima Federacije BiH za projekte “Energetska efikasnost – dodatno finansiranje”, “Javni prijevoz Sarajevo” i “Živinice Regionalna deponija za kruti otpad”

S jedne od ranijih sjednica. Arhiv

Fena

23.1.2020

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH danas će nastaviti sjednicu prekinutu 19. decembra, na kojoj bi delegati trebalo da se izjasne o zaduženjima Federacije BiH za projekte “Energetska efikasnost – dodatno finansiranje”, “Javni prijevoz Sarajevo” i “Živinice Regionalna deponija za kruti otpad”.

Podsjetimo, sjednica je prekinuta  i nakon što je data saglasnost na finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za narednu godinu.

Uoči današnje sjednice, sastat će se Kolegij Doma kako bi razmotrio aktuelna pitanja koja se tiču i samog rada Doma.

- Od 20. februara do danas nije završen proces konstituisanja Doma naroda, što podrazumijeva izbor i imenovanje stalnih radnih tijela, komisija i odbora, kao i imenovanje dopredsjedavajućeg Doma iz reda Srba. U tom pogledu uskoro očekujem politički dogovor, odnosno neku vrstu dogovora unutar Kluba Srba, gdje se treba izabrati predsjednik i zamjenik - izjavio je Feni šef Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak.

Također, očekuje da Kolegij odredi termin održavanja naredne redovne sjednice.

- Sjednica bi trebala biti održana u narednih 15 dana. Mislim da je važno da se na toj sjednici završi postupak konstituisanja Doma naroda i da razmotrimo sve pristigle akte koji su nam došli od Vlade Federacije BiH ili koji su već usvojeni u Predstavničkom domu - rekao je Duvnjak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.