GORNJI VAKUF - USKOPLJE

Iz frustracije zbog otkaza počeo sam pisati

Krajem prošlog mjeseca, u Banjoj Luci promovirana je njegova zbirka „Stojadin i druge priče“

S promocije: Rasprodato 300 primjeraka. Avaz

Piše: N. Č.

24.1.2020

Kada je prije dvije godine dobio otkaz na poslu, 44-godišnji Feđa Gudić iz Gornjeg Vakufa - Uskoplja nije ni slutio da će to biti okidač za razvoj njegovog velikog talenta – pisanja.

Nakon što je magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zenici, devet godina  radio je u struci, a kada je dobio otkaz, još iste noći počeo je pisati.

Njegove pjesme  objavljivane su u časopisu „Kvaka“ u Hrvatskoj, kao i na Međunarodnom pjesničkom konkursu u Inđiji 2018. godine. Bio je finalista konkursa za kratku priču „Priče iz komšiluka 2“ u Banjoj Luci, nakon čega je dobio ponudu da objavi zbirku priča.

Gudić: Devet godina radio kao ekonomista. Avaz

- Moja vodilja  bila je teza: „Kad se nešto desi, ne znaš da li je to za tebe dobro ili loše. Pusti da vrijeme pokaže.“ Za mene je otkaz bio dobra stvar, jer sam iz frustracije zbog otkaza, počeo da pišem i da svoje emocije kanališem u priče. Ova knjiga je o običnim ljudima, iz komšiluka, i siguran sam da svako ko pročita knjigu, prepoznat će nekoga iz svog okruženja - kaže Gudić.

Krajem prošlog mjeseca, u Banjoj Luci  promovirana je njegova zbirka „Stojadin i druge priče“, a potom i u Gornjem Vakufu - Uskoplju. Prvi tiraž od 300 knjiga rasprodat je za manje od mjesec, pa su u pripremi i novi tiraž i nove promocije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.